Wednesday, 12 April 2017

Ini Punca Sebenar Mia Ahmad Dan Izham Tarmizi Terpaksa Batalkan Majlis Resepsi

Tags

Ini Punca Sebenar Mia Ahmad Dan Izham Tarmizi Batalkan Majlis ResepsiPelakon Mia Ahmad telah berkahwin dengan pemain bola sepak JDT iaitu Mohd Izham Tarmizi.

Pasangan ini telah mengadakan resepsi di Terengganu dan menurut rancangan awal, satu lagi majlis resepsi akan diadakan di sebuah hotel terkemuka di ibu negara pada 22 Mac lalu.

Walaubagaimanapaun,  majlis resepsi perkahwinan di KL tersebut terpaksa dibatalkan.

Menerusi akaun Instagram miliknya, Mia Ahmad telah memohon maaf diatas pembatalan secraa mendadak itu.

Ini penjelasan dari Mia Ahmad tentang punca sebenar dia terpaksa batalkan majlis itu.


Ini komennya:

“Memang sejak awal lagi, majlis berkenaan sudah dirancang untuk diadakan di Kuala Lumpur. Namun, berikutan jadual suami yang terlalu padat, hasrat itu terpaksa dibatalkan. Jujur saya katakan, jadualnya memang tersangat padat. Kami memang tidak boleh nak selitkan apa-apa lagi”

“Akhirnya, kami terpaksa mempertimbangkan juga perkara itu walaupun tentunya saya rasa sedih kerana ada teman rapat di ibu kota yang tidak sempat datang ke majlis kahwin saya sebelum ini. Saya harap mereka dapat memahami kesulitan ini”

“Saya pun sudah berkahwin selama tiga bulan. Kalau hendak diadakan juga majlis yang tertunda ini, rasanya macam sudah basi. Tak dapat juga nak jadi Elsa macam Frozen,”


Walaupun serba salah dan sedih dengan pembatalan itu, tetapi Mia Ahmad terpaksa buat seperti itu kerana enggan membebani ramai pihak terutama suaminya yang amat sibuk.

Terdahulu Mia dan suami telah selamat melangsungkan majlis resepsi perkahwinan di Terengganu.


EmoticonEmoticon