Tuesday, 3 May 2016

Masih ingat Nur Amalina Che Bakri pelajar Cemerlang 17A1 pada tahun 2007? k0rang mesti akan terkejut beruk dengan pencapaian terbarunya setelah tamat belajar di luar negara...

Tags


 
        Tahniah Nur Amalina Che Bakri. Pencapaian terbaru dan terkini Nur Amalina Che Bakri terus menutup cakap-cakap dan kritikan yang dilemparkan terhadapnya 3 tahun lalu iaitu sekitar awal tahun 2012 yang lalu.

        Berdasarkan maklumat yang Berita Semasa terima, sepanjang berkelana di luar negara, di negara 0rang, Dr. Amalina lebih f0kus kepada “hak asasi manusia, kerja s0sial dengan masyarakat UK dan di luar), dan buat internship di h0spital terkemuka (Harvard, Imperial).

        Keputusan dan Pencapaian Terkini Nur Amalina Che Bakri 2015?
        Keputusan SPM 2004 dengan 17A. Pelajar Tajaan Bank Negara Malaysia BNM
        Ijazah Universiti Edinburg Sc0tland (Ijazah Sains Bi0medik dalam Farmak0l0gi dan Ijazah perubatan). D0uble degree. Sarjana di Universiti Cambridge (Kepujian Kelas Pertama) bagi kursus translasi perubatan dan terapeutik.


        Sekarang sedang menjalani latihan sebagai d0kt0r pelatih. Bakal sambung belajar ke peringkat PHD atau D0kt0r Falsafah dalam bidang kanser payudara dan 0nk0plastik di K0lej Imperial, L0nd0n Sedang berusaha ke arah menjadi perunding dan pakar bedah kanser payudara tidak lagi Bakal membuat pembentangan kertas Thesis di Persidangan Kanser Antarabangsa di H0ust0n Texas, USA.

        Nur Amalina Che Bakri juga sudah bentangkan 6 kertas kajian beliau di peringkat dunia untuk kajian perubatan dan ada antara kajian Amalina Che Bakri adalah yang terbaik
        Jikalau anda mahu lihat c0nt0h resume Aamalina Bakri, bleh semak di pr0fil Linkedin miliknya di sini, uk.linkedin.c0m/pub/amalina-bakri.

        Apa yang b0leh Berita Semasa dengan satu kata, Impressive.
        Jikalau Universiti Berita Semasa tidak ambil pusing tetapi master dari Universiti Cambridge. Salute her.

        Sem0ga kehadiran anda pulang ke Malaysia bakal mampu menyelamat lebih ramai lagi mangsa kanser payudara berdasarkan pengalaman dan kepakaran anda pada ketika berkelana di luar negara sana. Insyaallah.

        Dan semakan Berita Semasa menunjukkan, Amalina Che Bakri juga ada menyumbang hasil tulisan dalam buku bertajuk ABC 0f Medically Unexplained Sympt0ms dan tulisan Amalina Bakri b0leh anda baca dan amati pada bab 36 yang memf0kuskan terhadap Pelvic and Repr0ductive System Sympt0ms pada Bab 10 di muka surat 36.

        Sambung PHD. B0leh pula menulis pula lagi. Tahniah adik Amalina.


        Amalina jikalau balik Malaysia terus dapat jadi pensyarah atau pun buat klinikal. Paling kurang nanti b0leh bermula dengan gred UD54 kelak.


EmoticonEmoticon